Міська влада скасувала містобудівні умови та обмеження на забудову ділянки по вулиці Національної Гвардії, 14В

Національна академія внутрішніх справ України запланувала звести у Франківську цілий комплекс житлових та громадських споруд по вулиці Національної Гвардії, 14В. Минулого року вона отримала на це «добро» від облдержадміністрації. Остання навіть дозволила змінити цільове призначення земельної ділянки. Однак, позиція міської влади цілком протилежна.

Засідання виконавчого комітету, яке відбулося 30 січня, прийняло доволі резонансне питання - скасувати містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки.

 

Мова йде про містобудівну документацію, яка була видана Національній академії внутрішніх справ на будівництво багатофункціонального комплексу споруд громадського призначення, по вулиці Національної Гвардії, 14В.

 

Містобудівні умови та обмеження видавалися на три черги будівництва. При цьому споруди призначалися для користування Національній академії внутрішніх справ. Датами видачі містобудівної документації зазначено 12-13 січня 2017 року.

 

Крім цього, департамент містобудування, архітектури і культурної спадщини повинен підготувати звернення до ДАБІ щодо скасування реєстрації декларацій про початок виконання будівельних робіт, якщо такі існують.

 

Територія на вулиці Національної Гвардії, 14В

 

Варто відзначити, ще напередодні засідання виконкому, Національна академія внутрішніх справ отримала несхвальну реакцію і від міської ради. На другому пленарному засіданні, що відбулося 20 січня, депутати відмовились надати дозвіл на розробку детального плану території для будівництва багатоквартирного житлового будинку на вулиці Національної Гвардії, 14В. 

 

Усім цим рішенням міської влади передувало розпорядження Івано-Франківської облдержадміністрації, видане у листопаді 2016 року. Тоді Національна академія внутрішніх отримала «добро» на розроблення проекту землеустрою, щодо відведення земельної ділянки по вулиці Національної Гвардії, 14В з метою подальшої зміни її цільового призначення.

 

За вказаною адресою знаходиться ділянка державної форми власності, площею 0, 71 га. Територія відноситься до категорії земель житлової та громадської забудови. Згідно даних кадастрової карти, її цільове призначення - для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти.

 

Розташування земельної ділянки на кадастровій карті 

 

У розпорядженні Івано-Франківської ОДА йдеться, що Національна академія внутрішніх просила змінити цільове призначення вказаної ділянки для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку.

 

Як бачимо, плани Національної академії внутрішніх справ змінилися буквально за кілька тижнів. Адже містобудівні умови та обмеження видавались на будівництво вже не житлового будинку, а багатофункціонального комплексу споруд громадського призначення.