Міська рада знову відмовила «Об’єднанню інвалідів» надати землю під багатоквартирну житлову забудову

Громадська спілка «Об’єднання Інвалідів» АСАМБЛЕЯ ПАТРІОТІВ» все ніяк не може орендувати землю на території Івано-Франківська. За останні пів року громадська організація отримала чотири відмови від міської ради. Щоразу спілка претендувала на земельні ділянки з різними площами та адресами. Однак, призначення для кожної із них було одне і теж - для будівництва багатоквартирного житлового будинку.

ГС «Об’єднання Інвалідів» АСАМБЛЕЯ ПАТРІОТІВ» свою діяльність у якості громадської організації розпочала у вересні 2015 року. Вже через пів року вона звернулася до місцевої влади з прохання виділити земельну ділянку для будівництва багатоквартирного житлового будинку з вбудованими закладами громадського призначення. Тоді мова йшла про територію площею 0,22 га, на вулиці Молодіжній, поруч будинку №42.

 

У липні 2016 року виконавчий комітет відхилив цю пропозицію. Як згодом вияснилося, на вказаній ділянцій знаходяться гаражі жителів сусіднього будинку, які почали активно протестувати проти її забудови. Громадська організація пішла на компроміс - запропонувала безкоштовно надати 40 гаражів власникам (інвалідам) існуючих металевих гаражів, як членам громадської спілки. Пізніше виконком все ж дав свою згоду на складання проекту землеустрою щодо виділення спілці земельної ділянки. Однак рішення не підтримала міська рада.

 

Після цього, у поле зору громадської організації потрапили земельні ділянки у мікрорайоні Пасічна. Спочатку спілка просила затвердити проект землеустрою щодо виділення земельної ділянки площею 0,16 га, на вулиці Хіміків – Тролейбусна, для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку. Та рішення не пройшло засідання виконавчого комітету, а у жовтні 2016 року своє остаточне «ні» сказала і міська рада.

 

Згодом організація захотіла орендувати земельну ділянку площею 0, 25 га, на вулиці Пасічній, навпроти будинків №20, 22. На цей раз - для влаштування автостоянки, в тому числі і для учасників АТО. Та знову отримала відмову. Як вияснилося, право оренди на вказану територію буде виставлено на земельний аукціон, з метою будівництва та обслуговування об’єктів рекреаційного призначення.

 

Останню відповідь від міської ради ГС «Об’єднання Інвалідів» АСАМБЛЕЯ ПАТРІОТІВ» отримала у січні цього року. Організації відмовили надати дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,52 га, на вулиці Хіміків – Тролейбусній, для будівництва багатоквартирного житлового будинку з приміщеннями громадського призначення.     

 

Довідково:

 

За даними аналітичної платформи «YouControl», Громадська спілка «Об’єднання Інвалідів» АСАМБЛЕЯ ПАТРІОТІВ» зареєстрована у вересні 2015 року. Керівник організації – Гричанюк Олег Борисович. Засновники – Івано-Франківська благодійна організація «Інтер-Ярс», Громадське дитяче спортивне товариство «Вігор», Творчо-культурно-мистецький благодійний фонд «Орфей».