У Франківську міська рада продала готелю прибудинкову територію житлового будинку. ВІДЕО

В Івано-Франківську жителі одного із багатоквартирних будинків залишились без прибудинкової території. Її продала міська рада ще десять років тому. Мова йде про двоповерховий будинок буквально у самому центрі Івано-Франківська. Про продаж землі люди дізналися тільки тепер. Однак всі ці роки мешканці сплачували місту кошти за її обслуговування.

Двоповерховий будинок на 15 квартир на вулиці Грюнвальдській звели ще у 50-х роках минулого століття. З того часу він із 10 сотками землі перебував на балансі міста. Але минулого року його жильці вирішили перейти на самоуправління.

 

Люди взялися переоформляти власність на прибудинкову територію. Та у міській раді їм повідомили, що зробити цього вони не можуть. Мовляв, ділянка вже давно продана.

 

Ця новина людей ошелешила, адже користувалися нею як своєю. Люди власними силами звели тут дитячий майданчик, лавочки та гаражі. Окрім того, за весь час, що земля була не їхньою, сплачували місту за її обслуговування чималі кошти.

 

Із десяти соток людям залишили тільки вхід у під'їзд та пару метрів, щоб обійти будинок. Решта землі – вже 10 років як приватна власність готелю, який знаходиться поруч. Рішення продати землю в обхід жильців будинку тоді прийняла міська рада. Новий власник, який виклав за неї півмільйона гривень, цього року розгорнув будівельні роботи, і вже незабаром тут почнуть зводити другу чергу готелю.

 

Та віддавати свою землю жильці будинку не збираються. Люди впевнені – міська рада продала її незаконно.

 

Детальніше у сюжеті ОТБ «Галичина»