Мінкульт вимагає в Івано-Франківської ОВА надати інформацію про реставрацію готелю "Дністер"


Надати інформацію про реставрацію готелю "Дністер" в Івано-Франківську — з такою вимогою звернувся Мінкульт до Івано-Франківської обласної військової адміністраці.

 

Про це повідомляють на Facebook-сторінці Міністерства культури та інформаційної політики України.

 

"Оскільки останнім часом почастішали випадки звернення до МКІП про проведення будівельних робіт на пам’ятках Івано-Франківської області, що призводять до їхнього пошкодження, МКІП найближчим часом проведе в Івано-Франківську робочу нараду щодо стану збереження пам’яток культурної спадщини Івано-Франківської області в умовах дії воєнного стану", — йдеться у дописі.

 

Окрім цього, в Мінкульті додають, що до міністерства не надходила на погодження науково-проєктна документація на реставрацію чи реконструкцію готелю "Дністер", оскільки згідно із Законом України "Про охорону культурної спадщини" дозвіл на такі роботи на пам’ятці місцевого значення повинен видавати обласний орган охорони культурної спадщини.

 

"Якщо такі роботи проводяться без дозволу або ж їхня реалізація може зашкодити пам’ятці, чи це вже призвело до пошкодження пам’ятки, обласний орган повинен видати розпорядження та припис щодо охорони пам'ятки місцевого значення та припинення робіт на пам'ятці", — пояснюють в Мінкульті.

 

До робочої наради, на якій обговорюватимуть стан збереження пам’яток культурної спадщини Івано-Франківської області, залучать експертів та представників професійних спілок і пам’яткоохоронних громадських організацій.