Квітковий стінопис: нова мистецька локація у ЖР “Княгинин”


Квітковий стінопис: нова мистецька локація у ЖР “Княгинин”. Невдовзі 10 корпус житлового району “Княгинин” наповниться кольорами та мистецтвом! Тут постане стінопис від художника-монументаліста Олеся Базюка.

 

Художник задумав макрозображення гілки червоної півонії, яку доповнюватиме елемент червоної вишивки з голкою. Щоб додати легкості та романтики, він включив у композицію метеликів. 

 

За словами Олеся, це буде своєрідний відгук до наших коренів та народного мистецтва наших предків. І він має викликати у людей теплі емоції, спогади з дитинством, маминою чи бабусиною хатою. 

 

“Я не хотів навантажувати суспільство якимись філософськими змістами, а дати їм трошки легкості у нашому теперішньому житті. Також хотів, щоб і для міста було менше змістового тиску. Тобто цей стінопис виступатиме елементом декору з маленьким секретиком”, – ділиться Олесь Базюк.

 

Зазначимо, що це вже не перша наша співпраця. Ще у 2015 році ми разом створювали стінопис у нашому житловому комплексі “Київський”. Тоді це був один з перших стінописів в Івано-Франківську.

 

На території житлових об’єктів БК “Спілка забудівників” втілює різноманітні мистецькі проєкти, створюючи унікальне середовище, що надихає мешканців та сприяє розвитку культурного життя районів!