Івано-Франківська влада дала землю під будівництво, яке суперечить генеральному плану міста

Проект Побудовано в Івано-Франківську вкотре зафіксував, як міська рада сама порушує вимоги генерального плану, за дотримання якого публічно бореться.

Міська рада Івано-Франківська віддала під забудову чергову земельну ділянку. Цього разу на вулиці Ужгородській в районі "Гірки".

Депутати міськради прийняли рішення дати в оренду ТОВ "Станіславбудкомплект" ділянку площею 0.1886 га для будівництва багатоквартирного житлового будинку з мансардним поверхом та з боксовими стоянками в цокольному поверсі. Термін оренди - 5 років.

Згідно чинного генерального плану міста, ця ділянка належить до території садибної житлової забудови. Але в проекті нового генплану міста її віднесли до резервних територій, які за нормами чинного законодавства можуть підлягати житловій забудові.

У земельному кадастрі зазначено, що орендарем землі є ВАТ "Залізничник" і на цій ділянці дозволено будівництво багатоповерхівки. Але ні дати реєстрації права власності, ні номеру запису не вказано.

Команда Побудовано зясувала, що у 2015 році "Залізничник" програв суд з ТОВ "Форвард групп ЛТД" за скандальну земельну ділянку по вулиці Вовчинецькій, 51. Керівником ВАТ "Залізничник" є Роман Яремчук.

Забудівник ТОВ «Станіславбудкомплект» зареєстрований у 2010 році. Керівникам підприємства є Ярослав Василюк. Компанія за 5 років збудувала лише один житловий будинок на 14 квартир по вул. Трускавецька, 26. На цей об’єкт Івано-Франківська ОДА спрямовувала бюджетні кошти в рамках реалізації обласної цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла.

У 2015 році фірма "засвітилася" у суді Міноборони проти ТзОВ "Станіславська торгова компанія" Олега Бахматюка, як третя особа на стороні відповідача.

Сам ж керівник будівельної компанії є власником ПП "Івано-Франківськпожсервіс" разом із своїм сином - Романом Василюком. Також підприємець курує громадську організацію «Івано-Франківська обласна організація Добровільного пожежного товариства України» та провадить іншу комерційну діяльність як фізична особа-підприємець.

Проект Побудовано в Івано-Франківську буде і надалі слідкувати за рішеннями органів місцевого самоврядування та фіксуватиме рішення, які суперечать одні одному.

Нагадаємо, мерія скасовує певну дозвільну містобудівну документацію, яку ж сама раніше і видавала, бо вважає її незаконною і такою, що суперечить генплану міста. Побудовано в Івано-Франківську стежетиме, щоб боротьба за дотримання вимог генплану була виповнена на всі 100%.

Залишайтеся з нами.