Івано-Франківськ – розквітаюче, безпечне та комфортне місто для життя


Соціологічна група «Рейтинг» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) презентувала цьогорічне муніципальне опитування Міжнародного республіканського інституту (IRI), в якому мешканці усіх обласних центрів, окрім окупованих регіонів та Херсону, оцінювали свої міста.

 

Цього року Івано-Франківськ посів 1-ше місце як найбільш розквітаюче місто та 3-тє місце за індексом комфортності серед українських обласних центрів.

 

Також найбільша частка франківців вважають своє місто безпечним. За цим параметром Франківськ посів друге місце в рейтингу.

 

Івано-Франківськ – розквітаюче, безпечне та комфортне місто для життя

 

Значна кількість опитуваних відзначили Івано-Франківськ як економічно розвинене (2-ге місце), доглянуте (3-тє місце), радісне (3-тє місце) та екологічно чисте (5-те місце).

 

Учасники опитування оцінювали свої міста за 19 різними параметрами, серед яких стан доріг, робота медичних закладів, поліції, дитячих садків та шкіл, інклюзивність, якість комунальних послуг, екологія, рівень соціального захисту, стан бомбосховищ та інші.

 

Також респонденти мали змогу висловити свою думку щодо рівня безпеки та комфорту, відбудови та адаптації до умов війни, ставлення до діяльності мера та місцевої влади та ін.