Франківський спортивний клуб ТСОУ будуватиме багатоповерхівки на Довгій

Наприкінці серпня Департамент містобудування архітектури та культурної спадщини видав містобудівні умови та обмеження на нове будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення на вул. Довгій, 60.

Замовником робіт виступає Івано-Франківський міський спортивно-технічний клуб товариства сприяння обороні України.

  

У містобудівній документації вказано, що під забудову відведена ділянка площею 0,2584 га на вул. Довга, 60. Її цільове призначення – для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови. За законом ділянка відноситься до земель громадської забудови. Водночас, замовник декларує будівництво багатоквартирного житлового будинку всупереч цільовому призначенню землі.

  

Окрім того, згідно генерального плану міста, це територія малоповерхової житлової забудови та багатоквартирної житлової забудови.  Також, на земельну ділянку розроблено детальний план території, де запроектовано багатоповерхові житлові будинки, зелене насадження та асфальтне покриття.

  

Незважаючи на явні суперечності між призначенням землі та намірами забудовника, департамент архітектури видав містобудівні умови та обмеження датовані 22 серпнем 2018 року. Втім архітектура перестрахувалась і  зобов’язала замовника ще до початку будівництва змінити цільове призначення ділянки у відповідності до намірів детального плану території.

 

Містобудівні умови та обмеження

 

 

Загалом, забудова на вулю Довгій, 60 не повинна перевищувати 9 поверхів. Водночас передбачено облаштування ігрових для дітей, зон для відпочинку населення, занять фізкультурою і господарських цілей. Для автомобілів запланована стоянка на 86 місць, в тому числі підземні паркінги.

 

Як вже зазначалось, замовником робіт виступає Івано-Франківський міський спортивно-технічний клуб товариства сприяння обороні України. Цьогоріч у травні організація звернулася до міської ради за дозволом на складання технічної документацій із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки на вул. Довга, 60. Йшлося про те, що земля використовується для обслуговування адміністративного спортивно-навчального будинку. У примітці до звернення замовник вказав, що володіє правом власності на нерухоме майно, яке розташоване на цій ділянці.

 

На вул. Довга, 60 знаходиться двоповерхова будівля

 

За даними кадастрової карти, ділянка на вул. Довній, 60 комунальна. Проте, ось уже 20 років право на постійне користування землею належить Івано-Франківському міському спортивно-технічному клубу товариства сприяння обороні України.

  

Відзначимо, що детальний план території для багатоквартирної житлової забудови на вул. Довгій, 60 міська рада затвердила у лютому 2018 року.

  

Проект передбачає будівництво двох 9-поверхових багатоквартирних житлових будинки. Забудова розрахована на 96 квартир і повинна вмістити понад дві сотні людей. Загальна площа всіх квартир складає – 5419,76 м кв, площа вбудованих громадських приміщень 848,36 м кв.

 

 

Замовник будівництва, Івано-Франківський міський спортивно-технічний клуб товариства сприяння обороні України, це громадське об’єднання громадян, засноване ще чверть століття тому, повідомляє аналітична система Youcontrol.

 

Cкрін з Youcontrol

 

Засновником організації є Івано-Франківська обласна організація товариства сприяння обороні України, яка кілька років тому опинилася у центрі будівельного скандалу. Товариство почало зводити багатоквартирних житловий будинок по-сусідству із міським озером, без жодних дозвільних документів. Втім, документи в організації все таки були, правда не на житлову забудову, а на будівництво спортивно-готельного комплексу з вбудованими приміщеннями соціально-побутового призначення на власній земельній ділянці по вулиці Мазепи, 144.

 

Будівництво здійснює підрядна фірма «Прикарпаття і К», яка декларувала будівництво біля міського озера, як «Комплекс апартаментів «На озері», розрахований на ІІ черги будівництва.