Франківська влада готує до продажу земельні ділянки промислового значення

В Івано-Франківську планують продати сім земельних ділянок комунальної власності міста. В основному це землі промисловості та одна ділянка із категорії земель громадської забудови.

Минулого тижня виконавчий комітет затвердив перелік земельних ділянок, які підлягають експертній грошовій оцінці для подальшого продажу.

 

Першою у списку йде ділянка площею 0,57 га, що знаходиться на вулиці Б. Хмельницького, 94. Останні чотири роки її орендує ТОВ «Фармацевтична фабрика». Підприємство займається роздрібною торгівлею фармацевтичних товарів.

 

 

Наступною є ділянка по вулиці Левинського, 3а, площею 0,43 га. Півроку тому територію орендувало ТОВ «Фірманн», що надає послуги у сфері оренди нерухомого майна.

 

 

Далі йде земельна ділянка по вулиці Ленкавського, 2а, площею 0,12 га. З 2014 року територію орендує підприємець Шайбан Тетяна Василівна, яка являється співзасновником ТОВ ВКФ «Еней».

 

Саме ж підприємство здійснює неспеціалізовану оптову торгівлю та зареєстроване за вказаною адресою.

 

 

Територія площею 0,32 га, по вулиці Джохара Дудаєва, 33 може викупити ТОВ «КСП-МАРІЯ». Фірма з виробництва меблів для офісів та підприємств торгівлі орендує цю ділянку з 2015 року.

 

 

По вулиці І. Макуха, 2е знаходиться земельна ділянка площею 0,14 га. Уже 5 років як вона перебуває в оренду у ТОВ «Міжгалузевий науково-виробничий центр «Епсілон ЛТД».

 

Основний вид діяльності підприємства - кування, пресування, штампування, профілювання; порошкова металургія.

 

 

Останньою у списку ділянок зазначена територія площею 0,05 га по вулиці Новгородська, 28. Її планує викупити ТОВ «Будівельна компанія «Галицька».

 

 

Варто відзначити, що всі перелічені ділянки мають одне і теж цільове призначення - для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості. Закон відносить їх до категорії земель промисловості.

 

Під категорію земель громадської забудови підпадає тільки ділянка площею 0,076 га, по вулиці О. Кобилянської, 56. Її цільове призначення - для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови. Територію уже другий рік орендує підприємець Карпів Йосип Йосипович.

 

За даними аналітичної платформи «YouControl», за вказаною адресою зареєстроване ТОВ «Іспанза ІФ», що займається оптовою торгівлею фруктами та овочами. Йосип Карпів зазначений як керівник та один із засновників підприємства.