Франківська архітекторка розробила проєкт відбудови привокзальної площі у Тростянці. ФОТО


Проєкт відбудови привокзальної площі у Тростянці “Хвиля” виграв гран-прі освітнього курсу “Урбаністика”.

 

Ідею реорганізації простору та створення Меморіалу пам’яті загиблих у російсько-українській війні містян розробили 20-річна Ірина Заулична з Івано-Франківська та 23-річна Анфіса Кайда з Бердянська.

 

Іра з Івано-Франківська, а зараз навчається на архітекторку у Львові. У вільний час дівчина малює та створює прикраси. Вважає, що найважливіше у відбудові — не лише вдосконалити функції міста, а й зберегти його пам’ять. Аби і в оновленому просторі жителі мали відчуття дому.

 

22 квітня у Києві відбулась церемонія нагородження та представлення робіт учасниць курсу, який громадська організація STEM is FEM реалізовувала в межах програми “Мріємо та діємо”.

 

 

“Наша привокзальна площа, реконструкцією якої займалися дівчата, була осередком скупчення ворожої техніки. Саме звідти велися обстріли по сусідніх містах, саме на цій площі був розташований російський артилерійський дивізіон. Там було повністю все знищено:  територія автовокзалу, прилеглі магазини, кафе, ресторани, інші торгівельні заклади. І коли нам запропонували приєднатися до відновлення нашого міста і розробити презентаційні матеріали по відновленню площі, які в подальшому могли б бути реалізовані, ми з радістю погодились”, — поділився заступник міського голови Тростянця Максим Синявін.