Департамент архітектури видав містобудівні умови та обмеження на будівництво багатоповерхівок біля ТЦ «Арсен»

У листопаді 2016 року, Департамент містобудування та архітектури видав громадській організації «Івано-Франківська обласна спілка учасників та інвалідів АТО» містобудівні умови та обмеження на будівництво неподалік ТЦ «Арсен» житлових будинків, де передбачено виділення квартир для учасників антитерористичної операції.

Восени минулого року, учасники АТО, міська рада та будівельна компанія підписали тристоронній договір на зведення цього житла. Відтак, забудівник зобов’язався виділити учасникам АТО близько 30-ти квартир, частину яких вони отримають в першій черзі, а частину по завершенню будівництва.

 

 

8 липня 2016 року, міська рада надала дозвіл громадській організації «Івано-Франківська обласна спілка учасників та інвалідів АТО», на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,72 га,  в районі ТЦ «Арсен», для будівництва та обслуговування багатоквартирних житлових будинків учасникам АТО.

 

 

Згодом проект землеустрою був затверджений. Громадська організація отримала земельну ділянку з дещо меншою площею у 0,54 га. Вже у серпні депутати надали дозвіл на розроблення детального плану цієї території. Згідно даних публічної кадастрової карти її цільове призначення - «для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку» відповідає меті будівництва.

19 жовтня відбулися громадські слухання щодо затвердження ДПТ. Наступного дня рішення підтримала і міська рада.

 

 

7 листопада громадській організації були видані містобудівні умови та обмеження на будівництво трьох багатоквартирних житлових будинків з приміщеннями громадського призначення, в районі ТЦ «Арсен». Забудови матимуть по 9 поверхів. У кожному будинку передбачено 72 квартири.