У новобудовах біля ТЦ "Арсен" учасники АТО отримають 30 квартир

В Івано-Франківську, неподалік торгового центр «Арсен» зведуть житлові будинки, де передбачено виділення квартир для учасників антитерористичної операції.

Між учасниками АТО, міською радою та будівельною компанією підписаний тристоронній договір на зведення цього житла. Відтак, забудівник виділить учасникам АТО близько 30-ти квартир, частину яких вони отримають в першій черзі, а частину по завершенню будівництва. 

8 липня 2016 року міська рада надала дозвіл громадській організації «Івано-Франківська обласна спілка учасників та інвалідів АТО» на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,72 га,  в районі ТЦ «Арсен», для будівництва та обслуговування багатоквартирних житлових будинків учасникам АТО.

 

 

Згодом проект землеустрою був затверджений. Громадська організація отримала земельну ділянку з дещо меншою площею у 0,54 га. Вже у серпні депутати надали дозвіл на розроблення детального плану цієї території. Згідно даних публічної кадастрової карти цільове призначення землі - «для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку» відповідає меті будівництва.

19 жовтня відбулися громадські слухання щодо затвердження ДПТ для будівництва багатоквартирних житлових будинків в районі ТЦ «Арсен». Наступного дня виконавчий комітет затвердив ДТП для будівництва житлових будинків неподалік «Арсену». Згодом рішення підтримала і міська рада.

 

Тоді головний архітектор міста Дмитро Нижник зазначив, що ДПТ попередньо розглядався на засіданні містобудівної ради, де отримав підтримку.

«Проект передбачає будівництво 6-ти секцій. Також детальним планом території передбачається будівництво дитячого садка. Наразі йде розмова про те, що територія дитячого садка у даному варіанті трошечки затиснута, тому ми будемо готувати проект рішення щодо вилучення частини земельної ділянки, яка знаходиться у постійному користуванні у водоканалу», - заявив Нижник.

 

 

Довідково:

Громадська організація  «Івано-Франківська обласна спілка учасників та інвалідів АТО» зареєстрована в червні 2016 року. Керівник організації -  Доцяк Олександр Іванович.