ДАБІ продовжує реалізацію реформ у сфері містобудування задля забезпечення інвестицій у будівництво

У 2018 році Держархбудінспекція продовжить реалізовувати розпочаті реформи в галузі будівництва та посилить відкриту взаємодію із суб’єктами містобудівної діяльності. На цьому наголосив Голова Державної архітектурно-будівельної інспекції України під час розширеного засідання Ради директорів Конфедерації будівельників України, що відбулось 14 лютого за участі компаній – найбільших учасників будівельної галузі України.

«Ми продовжимо роботу з бізнесом на засадах прозорого партнерства. Сьогодні є розуміння, що кожен збудований чи модернізований об’єкт – це вирішення питань з інфраструктурою, робочими місцями, нарощуванням обсягів виробництва та стабільними надходженнями до бюджетів різних рівнів. Ми готові до відкритого діалогу та роботи з усіма учасниками ринку. Саме такий формат зможе забезпечити розвиток будівельної галузі, яка є важливою складовою реального сектору економіки», – відзначив Олексій Кудрявцев.

За його словами, минулого року на законодавчому рівні створено всі умови для нормальної роботи інвесторів у будівельному секторі, забезпечено рівний доступ та можливості для розвитку. Правовими інструментами унеможливлено діяльність недобросовісних учасників. Ініційований Держархбудінспекцією Закон України
№ 1817 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення містобудівної діяльності» якісно реформував дозвільні процедури, зробивши їх максимально прозорими та зрозумілими для громадян і забудовників.

Зміна підходів та комплекс започаткованих на рівні держави заходів стимулювали будівельні процеси в Україні. Реформи та новації також відобразились в оновленому рейтингу Світового банку «Doing business», де за індексом доступності «Отримання дозволу на будівництво» Україна піднялася на 105 позицій – з 140-го на 35-те місце.

«В будівництві спостерігаються якісні перетворення, однак зупинятися на цьому зарано. Тому в 2018 році ДАБІ продовжить створювати умови для розвитку будівельної галузі та залучення інвестицій, працюватиме над вдосконаленням процедур як дозвільного характеру, так і процедур контролю», – відзначив Голова Держархбудінспекції.