ДАБІ ліквідувала практику повторних повернень щодо реєстрації декларацій в 19-ти регіонах України

Держархбудінспекція домоглася скасування практики повторних повернень на доопрацювання дозвільних документів під час процедури їх реєстрації у 19-ти регіонах України.

Про це повідомив Голова Держархбудінспекції Олексій Кудрявцев 3 серпня під час засідання Колегії ДАБІ.

За його словами, зручні адміністративні послуги для людей та мінімізація корупційних ризиків залишаються пріоритетами в роботі Держархбудінспекції.

«Місяць назад ми проаналізували стан справ в регіонах щодо повторних повернень та дійшли висновку, що територіальні органи часто по кілька разів підряд з формальних причин відмовляють людям в реєстрації декларацій. Мною особисто було надано доручення керівникам департаментів й управлінь на місцях щодо недопустимості такої ситуації. Сьогодні бачимо принципово іншу картину – в 19-ти областях повернень документів не зафіксовано», - заявив Олексій Кудрявцев.

Він підкреслив, що такого результату вдалося досягти завдяки щоденному контролю цього питання, а також завдяки потужній консультаційній мережі, яка створена у всіх регіонах України.

«В кожній області фахівці Держархбудінспекції консультують не лише в обласному центрі, але й в найвіддаленіших районних містах. Крім того, в Києві працює Громадська приймальна ДАБІ, а також гаряча лінія 0800 210 011. Це дозволяє людині, яка бажає будуватись, отримати вичерпну інформацію про правильне заповнення дозвільного документу», - зазначив Олексій Кудрявцев.

Голова Держархбудінспекції повідомив, що й надалі уважно слідкуватиме за ситуацією щодо кількості повторних повернень документів на доопрацювання в регіонах, що дозволить утримати зафіксований результат. На основі цих даних буде складатися рейтинг ефективності роботи територіальних органів. За його словами, до аутсайдерів цього рейтингу будуть застосовувати адміністративні санкції в тому числі й у вигляді кадрових рішень.