ДАБІ ліквідовано. Від завтра в Україні запрацює нова будівельна інспекція


16 вересня буде запущено роботу Державної інспекції архітектури та містобудування України (ДІАМ), яка стане заміною ДАБІ.

 

Кабінет міністрів на сьогоднішньому засіданні ухвалив рішення про ліквідацію Державної інспекції архітектури та містобудування України (ДАБІ), пише Побудовано з посиланням на Главком.

 

Вже завтра в країні почне працювати інший новостворений орган. Про це йшлося на брифінгу міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова за підсумками засідання Кабміну.

 

За словами міністра, завтра буде запущено роботу Державної інспекції архітектури та містобудування України (ДІАМ), яка стане заміною ДАБІ.

 

«Я дуже радий констатувати, що сьогодні рішенням уряду ДАБІ припиняє свою діяльність. І з завтрашнього дня нова організація ДІАМ починає свою роботу. Відсьогодні ДАБІ вже не існує», – оголосив Чернишов.

 

Міністр також наголосив, що працівники ДАБІ не увійшли до складу нової інспекції. ДІАМ було створено у грудні 2020 року постановою Кабінету міністрів України №1340.

 

1 вересня призначено на посади 198 працівників (необхідний мінімум для запуску роботи інспекції). Семен Кривонос є головою Державної інспекції архітектури та містобудування України.