Управління з питань Держархбудконтролю перевіряє будівництво по вулиці Шевченка

Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету міської ради, здійснює перевірку об’єкта будівництва по вулиці Шевченка, 65-67. Питання законності будівництва підняли мешканці сусідніх будинків. Сьогодні люди навідалися до заступника міського голови Олексія Кайди, щоб дізнатися про перші результати перевірки.

За попередніми висновками, фасади і генплан забудови у 7 і 10 поверхів, по вулиці Шевченка, були затверджені колишнім архітектором ще у 2009 році. Більше того, при проектуванні, саме архітектура визначила поверховість будівлі з врахуванням довколишньої багатоповерхової забудови. Відтак, проектна документація пройшла експертизу і відповідає нормам.

 

Управління з питань Держархбудконтролю завершить перевірку об’єкта будівництва за кілька днів та представить відповідний акт. Попри те, перевірка ще повинна з’ясовувати план і норми інсоляції будівництва. У разі, якщо забудовник цього не зробив, він буде зобов’язаний виконати необхідні роботи за свій рахунок. 

 

Нагадаємо, на звернення мешканців будинків на вулиці Шевченка, команда Побудовано в Франківську здійснила перевірку об’єкта будівництва по вулиці Шевченка, 65-67. Роботи здійснює компанія «Комфорт-Вест-ІФ». Багатократний житловий будинок зводять у самому центрі міста, неподалік міського парку.

  

Будівництво ведеться на трьох земельних ділянках, що перебувають приватній власності. Це підтверджують дані публічної кадастрової карти.

 

Підготовка дозвільних документів на будівництво нового об’єкта по вулиці Шевченка розпочалася в 2008 році. Саме тоді виконавчий комітет своїм рішенням дозволив фірмі «Комфорт-Вест-ІФ» провести проектно-пошукові роботи для будівництва багатоквартирного житлового будинку з приміщеннями громадського призначення на власній земельній ділянці на вулиці Шевченка, 65-67. Та ще й за умови знесення житлових будинків №65-67 на вулиці Шевченка, з відселенням мешканців.

 

У листопаді 2008 року, управлінням містобудування та архітектури виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради видано ТОВ «Комфорт-Вест-ІФ» архітектурно-планувальне завдання для будівництва багатоквартирного житлового будинку з приміщеннями громадського призначення, на вулиці Шевченка, 65-67. А у 2014 року ДАБІ видала фірмі декларацію про початок виконання будівельних робіт.