Зростання комуналки стимулює українців здавати житло в оренду

Подорожчання утримання квартир підштовхує ринок оренди, адже роками тримати закритою “зайву” квартиру, як це було можливо раніше, тепер, на жаль, не виходить.

Як каже директор ріелторської компанії “Золоті ворота” Олексій Холмецький: “Квартири могли довго стояти порожніми, так і зараз у багатьох продовжують пустувати. Люди не хочуть зв’язуватися з орендою, адже відносини орендатора і орендодавця не завжди найприємніші — бувають несплати, потрібно вирішувати різні проблеми… Це зовсім не той пасивний дохід, про який мріють багато людей, — він може бути ще таким активним, що не зрадієш”.

 

Але зайві квартири нагуляли вже звірячий апетит, проковтуючи відчутні частки сімейних бюджетів.

 

“А ми чекаємо ще й наступні стадії подорожчання “комуналки”, — нагадує провідний спеціаліст департаменту маркетингу компанії SV Development Сергій Костецький. — Плюс разом з підвищенням мінімальної заробітної плати зріс і податок на нерухомість”.

 

У результаті власники житла отримали додаткову мотивацію до виходу на ринок оренди. “Це стосується тих пенсіонерів, у яких, до речі, є що здавати. Хоча б кімнату”, — говорить Холмецький.

 

У результаті на ринку відзначають значне зростання пропозиції.

 

За матеріалами Сьогодні