Боржникам за «комуналку» можуть скасувати субсидії на наступний опалювальний сезон


Міністр соціальної політики України Марина Лазебна в інтерв’ю РБК-Україна підтвердила, що всі призначені субсидії будуть виплачуватись до кінця опалювального сезону.

 

Але по його завершенню органами соціального захисту буде перевірено, чи є у споживача заборгованість. У випадку її наявності, субсидія на наступний опалювальний сезон може бути скасована, інформує Західний кур’єр.

 

“Субсидія не призначається, якщо є прострочена заборгованість за комунальні послуги за більше, ніж три місяці на суму понад 680 гривень. Але оскільки у нас субсидію призначають строком до дати закінчення опалювального або неопалювального сезону, то наявність заборгованості буде аналізуватися органами соціального захисту населення в травні поточного року”, – зазначила очільниця Мінсоцполітики.

 

Лазебна закликала українців платити за житлово-комунальні послуги під час воєнного часу “по совісті”.

 

“У містах під постійними обстрілами люди, ризикуючи життям, лагодять мережі водопостачання та електроенергії, по яким цинічно цілить ворог. Кожен ваш платіж за комунальні послуги – це ваше дякую цим людям. І можливість для них годувати свої родини. Тому по совісті – подякуйте їм. Заплатіть за комірне”, – сказала вона.

 

ТОВ “ІВАНО-ФРАНКІВСЬКГАЗ ЗБУТ” відзначає, що загальна заборгованість наших клієнтів за спожитий газ станом на 1 березня склала 1 007 967 тис. грн.,  порівнюючи з лютим вона зменшилась з 1 026 559 тис грн або на 2%.