В центрі Франківська серед малоповерхівок стоїть недобудова "під комерцію" із скасованою документацією

По вулиці Павлика вже понад рік ведеться будівництво офісів на місці приватного будинку. Хто будує – невідомо. Жодних інформаційних стендів на будівельному паркані досі немає. Проте забудоваю вже встигла зацікавитись міська влада – скасувала видану раніше дозвільну документацію на будівництво.

Мешканці будинків по вулиці Павлика б’ють на сполох. Будівництво на їхній вулиці триває понад рік, а на будівельному паркані, в порушення правил, відсутня інформація про саму забудову. Люди стурбовані таким сусідством, бо знають – самовільне будівництво з перевищенням поверховості в Івано-Франківську, явище звичне. Інформаційний проект «Побудовано в Франківську» відреагував на звернення читача з проханням перевірити законність будівництва.

 

Зясувалося, що на земельній ділянці площею 0,06 га по вулиці Павлика, 16 донедавна проводили реконструкцію житлового будинку під житловий будинок з офісними приміщеннями. Замовником будівництва є фізична особа – Товарницький Василь Мирославович. Він же і власник земельної ділянки. При цьому призначення землі - для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).

 

Протягом літа 2017 року Василь Товарницький отримав в міському Департаменті архітектури містобудівні умови та обмеження та зареєстрував у ДАБІ повідомлення про початок будівельних робіт з реконструкції житла під житловий будинок з офісними приміщеннями.

 

Проте вже в грудні 2017 року Івано-Франківський виконавчий комітет скасував раніше видані містобудівні умови. Тож сьогодні, на ділянці по вулиці Павлика, 16 знаходиться недобудова, зведена наполовину. Наразі будівельні роботи не проводять. А майбутнє у «замороженого будівництва» - невідоме.

 

Але точно відомо, що замовник будівництва Василь Товарницький є одним співзасновників та керівником ТОВ «Карпаттехноальянс». За даними аналітичної системи Youcontrol, це фірма із статутним капіталом всього в 2000 гривень, яка бере активну участь в державних закупівлях. Від початку року ТОВ «Карпаттехноальянс» виграло тендерів на понад 3 млн гривень по всій країні.

  

Товариство було зареєстроване в червні 2016 року в Івано-Франківську, по вулиці Павлика,16 – в особняку, який зараз намагаються перебувати в офісні приміщення. Тоді до числа засновників ТОВ «Карпаттехноальянс» входила Гергелюк Наталія Тарасівна. У жовтні 2017 року фірма змінила франківську реєстрацію на київську, а Наталя Гергелюк вийшла із числа засновників підприємства. На її місце прийшов Демид Тарас Іванович, який теж вніс до статутного капіталу 1000 грн.

  

Тож тепер «Карпаттехноальянс» непогано заробляє на державних замовленнях та сплачує податки до Києва, в Печерський район.

 

Також ТОВ «Карпаттехноальянс» фігурує у кримінальному провадженні, але тільки у якості третьої сторони – підприємство видало висновок експертизи стану охорони праці та безпеки промислового виробництва для ТОВ «Скай Фуд Сервіс», яке звинувачується в  порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою.

 

Будова на вул. Павлика,16 станом на жовтень 2017 року