За скільки можна орендувати квартиру в Івано-Франківську на початку року


Івано-Франківська область наприкінці 2022 року посіла перше місце серед кількості оголошень подобової оренди будинків. Серед квартир кількість оголошень в рази менша. Проте вартість їхньої оренди зросла.

 

Про це пише Інформатор з посиланням на статистику від OLX.

 

Івано-Франківськ зайняв п’яте місце серед міст, де українці найбільше цікавилися орендою квартир. Перше місце посів Київ, далі — Дніпро, Львів і Одеса.

 

В Івано-Франківську станом на сьогодні квартиру орендувати можна. Ціна залежить від кількості кімнат, розміщення квартири та ремонту.

 

До прикладу, однокімнатна квартира на вулиці Мазепи в центрі міста коштує 12 000 гривень за місяць. Є індивідуальне газове опалення, квартира умебльована, з проведеним інтернетом. Загальна площа — 45 квадратів.

Однокімнатна квартира біля торговельного центру “Епіцентр” вартує 6000 грн за місяць оренди. Є вся побутова техніка, євроремонт і централізоване опалення.

Двокімнатна квартира в районі “Метро” коштує 12 841 грн щомісячної оренди. У квартирі зроблений євроремонт, загальна площа — 65 квадратів.

Квартира на 3 кімнати в мікрорайоні “Пасічна” коштує 12 000 грн. Опалення газове індивідуальне, 9 поверх.

 

Загалом на сайті ми знайшли 13 оголошень на довготермінову оренду квартир. Подобово також здають квартири. Приміщення з індивідуальним опаленням для 4-6 осіб коштує від 650 грн.

 

Подобова оренда на вулиці Галицькій для 6 осіб вартує 700 грн. Також є пропозиції оренди на добу 2-кімнатної квартири в центрі міста за 980 грн.

 

Порівняно з кінцем 2022 року ціни на оренду, як на довготривалу, так і на подобову, зараз зросли.