Власники квартир в Івано-Фраківську чекають на рекордний попит у цьому році

Традиційно до топової трійки туристичних міст України входять Київ, Львів та Одеса.

Однак експерти сайту добової оренди житла Doba.ua стверджують: вже з початку року туристи проявили інтерес і до інших міст, зокрема Івано-Франківська.

 

Саме тому власникам квартир варто підготуватися до нової туристичної хвилі, яка очікується з настанням високого сезону.

 

Ціни

Ціна залежить від розташування квартири: чим ближче до центру, тим вища вартість. Також вирішальну роль відіграє стан житла. В першу чергу розбирають квартири з новим оздобленням, наявністю побутової техніки та загальним зовнішнім виглядом. А ось квартири з килимами на стінах розбирають неохоче, тому варто враховувати це, встановлюючи ціну за добу.

 

Дешева квартира в Івано-Франківську на добу коштує від 300 до 500 гривень, двокімнатна – в середньому 400-450 гривень.

 

Запити туристів

Івано-Франківськ завжди викликав інтерес, а зараз місто входить у топ-10 найпопулярніших туристичних міст України і не на жарт налаштоване вибитися у топ-5. Аби підготувати квартиру і знайти "свого" гостя, варто заздалегідь поцікавитися, що саме їх приваблює. Можливо, квартира в центрі підійде їм набагато менше, ніж житло біля цікавої пам'ятки історії?

 

Наприклад, мандрівники спочатку досліджують статті про місто, дізнаються про найцікавіші місця, а потім вже дивляться, скільки коштує оренда квартир. Львів недорого відвідати важко, а ось Івано-Франківськ все ще більш доступний для туристів, хоча нічим не поступається місту Лева.

 

Актуальні послуги

Сфера добової оренди житла активно розвивається, з'являються нові пропозиції, рівень надання послуг зростає, тому очікувано, що гості також стають все більш вибагливими. Безперечним плюсом буде, якщо ви запропонуєте свіжі рушники та засоби гігієни: шампунь, мило, гель для душу та інше.

 

Окрім того, вашою перевагою може стати послуга трансферу від вокзалу, адже кожному буде приємно і зручно, якщо не доведеться добиратися з валізами незнайомим містом. До речі, така послуга з кожним роком стає все більш розповсюдженою і зазвичай пропонується безкоштовно, що часто стає вирішальним фактором під час вибору орендного житла.

 

Ще одна послуга, яку все частіше шукають мандрівники - прогулянка з місцевим. Можете назвати себе гідом, екскурсоводом, порадником, або навіть вигадати для цієї послуги екстравагантну назву. Так чи інакше, розповіді про місто дійсно користуються попитом серед приїжджих. Хтось пропонує цю послугу як платну, але часто вона дістається гостям як бонус. Тому, якщо у вас є вільна хвилинка, обов'язково розкажіть про знакові місця, а також порадьте кілька закладів "для своїх", повірте, це додасть не лише плюсик до карми, але й серйозну імовірність того, що наступного року до вас повернуться, або, що навіть краще, порадять друзям. У такому разі за прибуток можна не хвилюватися, від клієнтів не буде відбою.

 

Не забувайте, що всі деталі заселення та виселення гостей потрібно обговорити заздалегідь. Якщо у вас діють заборони щодо проживання з маленькими дітьми, домашніми тваринами чи щодо проведення свят, попередьте про це одразу.

 

Поради для новачків

Якщо раніше ви ніколи не займалися орендою квартир або спеціалізувалися лише на довготривалій, скористайтеся цими порадами:

 

- підготуйте квартиру для здачі в оренду: замініть старі меблі, встановіть необхідну побутову техніку;

- зробіть якісні фото житла;

- оберіть кілька спеціалізованих онлайн-ресурсів, де розмістите своє оголошення;

- встановіть розумну ціну;

- вкажіть правила проживання в квартирі;

- підготуйте алгоритм заселення та виселення гостей, а також додаткових послуг, щоб вони стали вашими постійними клієнтами.