Як вигідно купити квартиру в Івано-Франківську?

Гонка за право бути в лідерах між первинним і вторинним ринком стає запеклішою. Але у кожного варіанту є свої особливості. Що ж вибрати вигідніше - розглянемо далі в статті.

Оптимальний варіант: купівля квартири без посередників

В Івано-Франківську існує маса ріелторських компаній, готових Вам допомогти з пошуком і придбанням нерухомості. І все б нічого, якби за послуги агентам не потрібно було платити пристойний гонорар. Як правило, старання ріелторів розраховуються у вигляді відсотка від вартості купленої Вами квартири. Тому більшість вважає за краще шукати варіанти нерухомості «по-старому», тобто, уникаючи посередництва.

 

Купити квартир без посередників мона як на первинному, так і на вторинному ринку. Зокрема, є два варіанти покупки житла без участі ріелторських агентств:

- У новобудові від забудовника;

- Від господаря на первинному або вторинному ринку.

 

 

Купівля квартири в новобудові

 

Пов’язане зображення

 

Новобудови знаходяться в лідерах на ринку нерухомості Івано-Франківська, якщо оцінювати їх за співвідношенням ціни і якості. Дійсно, рівень комфорту в таких будинках значно вищий, і вартість за квадратний метр на початкових етапах будівництва приємно дивує. 

 

Основні переваги новобудов перед вторинним житлом:

- Новітні комунікації;

- Можливість придбання квартири на початковому етапі будівництва за низькою вартістю;

- Сучасні умови життя (двір, ремонт в під'їздах і т. д).

 

З огляду на вищеописані критерії, купити квартиру в новобудові - найвигідніший варіант при обмеженому бюджеті.

 

Купіля квартири від господарів в новобудові

Купівля нерухомості з рук, все ще практикується. Таким чином можна знайти дешеві варіанти, і не потрібно чекати, поки закінчиться будівництво. Однак варто розуміти, що занадто низькі ціни на житло зазвичай пов'язані з його недостатньою якістю. Це означає, що Ви заощадите на своєму ж комфорті.

 

Багатьом людям вдається знайти варіанти в новобудовах, які продають власники. У чому мінус в такому випадку? Як мінімум, в ціні. Ту ж квартиру, яку Ви могли купити у забудовника, Ви купуєте у новоспеченого власника і набагато дорожче. Існує така практика заробітку на нерухомості, коли людина купує кілька варіантів на етапі будівництва за стартовою ціною, а потім продає значно дорожче.

 

Купіля квартири від господарів вторинний ринок

 

Головна перевага вторинного ринку - це величезний вибір для покупця. Залежно від фінансових можливостей можна знайти як більш економний варіант, так і пропозиції для товстого гаманця. При цьому, якщо Ви цікавитеся купівлею квартири на вторинному ринку, то повинні розуміти, що у неї можуть бути «підводні камені». Нерідко господарі пропонують апартаменти з шикарними євроремонтами і незвичайними переплануваннями, в яких криються проблеми зі старими комунікаціями. У кращому випадку Вам доведеться змиритися з цим фактом, в гіршому - міняти електропроводку або каналізаційні труби і заново робити ремонт.

 

 

 

Купівля квартири через агентства

 

Пов’язане зображення

 

Допомога ріелторів не буває зайвою, якщо у Вас є зайві кошти. Якщо ж бюджет обмежений, то погоджуватися на такі послуги невигідно. Ту ж роботу, яку Ви цілком можете зробити самостійно, за Вас буде робити спеціально навчена людина. Проте, такий спосіб пошуку нерухомості економить час і дає додаткову впевненість в тому, що всі документи будуть оформлені юридично правильно. 

 

Купівля через Інтернет

Інтернет вже давно став основним засобом пошуку нерухомості. Зокрема, дошка оголошень ОЛХ - широко популярний ресурс не тільки серед франківців, але і по всій Україні. Цим вміло користуються шахраї, тому будьте обережні! На сторінках сайту тисячі оголошень, де квартири продаються за дуже привабливою ціною, а фотографії виглядають цілком переконливо. На ділі це можуть бути звичайні аферисти, які візьмуть з Вас гроші і нададуть на підпис хитро складений договір. Тому уважно перевіряйте достовірність зазначеної інформації.

 

 

Який ринок нерухомості вибрати - первинний або вторинний, вирішувати, звичайно, Вам. Головне, купити квартиру, в якій Ви будете почувати себе комфортно і в яку будете з радістю повертатися кожен день.