Власник землі звинувачує міських посадовців у внесенні змін до ДПТ із процедурними порушеннями

У липні 2016 року Івано-Франківська міська рада затвердила відкоригований детальний план території комплексної забудови мікрорайону №7 в межах вулиць Калуське шосе – Горбачевського – Ціолковського.

Вказану містобудівну документацію у серпні 2014 року розробило архітектурно-планувальне бюро Управління архітектури та містобудування виконавчого комітету міської ради.

 

Буквально через рік, у жовтні 2015 року проект відкоригованого детального плану території комплексної забудови мікрорайону №7 в межах вулиць Калуське шосе – Горбачевського – Ціолковського пройшов процедуру громадських слухань без жодних зауважень. Сама процедура пройшла від головуванням тодішнього головного архітектора міста Володимира Гайдара.

 

В червні 2016 відкоригований детальний план території отримав затвердження від виконавчого комітету, згодом його винесли на розгляд сесії міської ради.

 

7 липня містобудівна документація розглядалась на постійній депутатській комісії з питань містобудування та земельних відносин.

 

А вже наступного дня, 8 липня, відкоригований детальний план був винесений на сесію міської ради. Проте, графічна частина рішення цілком відрізнялась від того проекту, який пройшов процедуру розгляду на громадських слуханнях, виконкомі та депутатській комісії. Відтак, власник землі у районі Калуського шосе, звинувачує міського голову  Руслана Марцінківа та архітектора міста Дмитра Нижника у фальшуванні сесійного рішенні.