Влада Івано-Франківська планує дати дозвіл на будівництво "просвободівській фірмі", всупереч чинному генплану

Територія, яку міська рада планує віддати під забудову, передбачена в генеральному плані міста під склади та бази підприємств.

На засіданні земельної комісії Івано-Франківської міської ради розглядалось шість питань про затвердження детальних планів територій (ДПТ) забудови. Плануються зміни до цільового призначення землі шести кварталів у місті.

Зокрема, на наступну сесію Івано-Франківської міської ради, яка відбудеться вже 8 липня, депутати винесуть питання «Про затвердження детального плану території в межах вулиць Крайківського – Макогона – Промислова в Івано-Франківську».

На площі 3,48 га планується будівництво 33 багатопоперхівок, дитячого садка на 100 місць та підземного паркінгу.

Згідно з проектом, площа ділянки 3,4792 га. З них 1,5 га, це земля, яку на минулій сесії 26 квітня, міська рада віддала під забудову фірмі, наближеній до представників ВО «Свобода».

Зокрема Івано-Франківська міська рада дала дозвіл ТОВ "Івано-Франківська дорожня служба" на складання проектів землеустрою для будівництва групи багатоквартирних житлових будинків на ділянці площею 1,5395 га по вул. Макогона, 23-А.

ТзОВ "Івано-Франківська дорожня служба" отримує чи не найбільше підрядів на роботи з благоустрою в Івано-Франківську. З початку року до 11 квітня цього року це підприємство отримало з міського бюджету 2,7 млн гривень на ремонт тротуарів, міжбудинкових проїздів, наведення благоустрою у свекрах тощо. Одним із співзасновників цього підприємства є ТзОВ "ЗАХІДПОЛІРЕМКОМПЛЕКТ".

У свою чергу ТзОВ "ЗАХІДПОЛІРЕМКОМПЛЕКТ" заснувала помічник секретаря Івано-Франківської міської ради Оксани Савчук 26-річна Павликівська Уляна Василівна – методист Івано-Франківського дитячо-юнацького пластового центру. Очолює це підприємство Джус Ірина Богданівна – головний бухгалтер ТОВ "Комунальні інвестиції", співзасновником яких була сама Оксана Савчук та екс-депутат міської ради, а нині член виконкому Михайло Сеньків.

На місцевих виборах минулого року Ірина Джус на Уляна Павликівська балотувалися до Івано-Франківської міської ради від партії "Свобода".

Тоді Уляна Павликівська вказала, що працює менеджером в ТОВ "Румата". Заснували цю фірму двоє мешканців Івано-Франківська Роман Гуцуляк і Сергій Королюк та львів’янин Олег Магулка. Останнього в ЗМІ називають юристом Ігоря Кривецького – екс-народного депутата, головного спонсора й "сірого кардинала" партії "Свобода".

Днями «ЗАХІДПОЛІРЕМКОМПЛЕКТ» змінив засновників. Тепер його керівником став Анатолій Бойчук. Статутний фонд підприємства - 1000 грн..