Відомо, скільки коштів отримали мешканці Івано-Франківська на відновлення домівок після російського ракетного удару


Мешканцям Івано-Франківської громади продовжують виплачувати компенсацію за збитки завдані російським ракетним ударом 22 червня 2024 року.

 

Про це під час брифінгу 30 серпня розповів заступник міського голови Михайло Смушак, пише Фіртка.

 

"Внаслідок атаки 22 червня в громаді пошкодили 24 будинки на семи вулицях, що розташовані на відстані 150-200 метрів від місця, де впала ракета.

Пошкоджень зазнали ІФНТУНГ, дитячий садочок, ліцей, бібліотека та юридичні приміщення.

Тому скликали позачергову сесію міської ради та ухвалили рішення про виділення грошей на відшкодування пошкоджених домівок.

Тоді визначали, що на відновлення вікон виділятимемо чотири тисячі 100 гривень за квадратний метр та вхідних дверей — вісім тисяч гривень.

Окрім того, одразу створили чотири комісії з фахівців, які на місці здійснили обстеження та склали акти пошкоджень.

Станом на сьогодні щодо відновлення пошкодженого майна надійшло 329 заяв, серед яких — шість від юридичних осіб", — сказав Смушак.

 

Зі слів посадовця, станом на 30 серпня 2024 року 282 заявники отримали відшкодування на суму чотири мільйони дві тисячі 874 гривні з міського бюджету.

 

Ще шістьом юридичним особам руйнування у приміщеннях відшкодують з державного бюджету за програмою "єВідновлення".

 

"32 заявникам відмовили, адже у заявах писали про пошкодження, які місто не відшкодовує. Окрім того, відмовляли через різноманітні юридичні нюанси.

Зокрема, декілька заяв були подані з однієї квартири або були документи, які подавали орендарі, а не власники квартир

Ще дев'ять заяв опрацьовують. Часових термінів немає, тому ті, чиї домівки постраждали, досі можуть подавати заяви", — уточнив посадовець.