Програму "єВідновлення" спростили


В Україні за програмою "єВідновлення" отримати компенсацію за зруйноване житло наразі можуть співвласники знищених будинків.

 

Про це повідомили на офіційному сайті Міністерства цифрової трансформації.

 

Раніше подати заяву на отримання компенсації за зруйноване житло у додатку "Дія" могли лише повноправні власники квартири чи будинку.

 

Наразі цю опцію розширили і на співвласників. Для цього їм необхідно разом подати додаток одну спільну заяву або кілька окремих.

 

Після цього комісія органу місцевого самоврядування опрацьовує повідомлення та визначить суму компенсації для кожного співвласника відповідно до його частки у власності. Кожен із них отримає окремий житловий сертифікат у "Дії".

 

Його можна буде використовувати, щоб самостійно придбати нову квартиру чи будинок. Або поєднати житлові сертифікати з іншими людьми, щоб разом придбати нове житло.

 

Щоб скористатися сертифікатом, слід припинити право власності на знищений об'єкт нерухомості за згодою всіх співвласників.

 

Робити це необхідно лише після того, як кожен із них отримає житловий сертифікат.

 

Загалом українці вже подали 6,4 тисяч заяв про зруйноване майно, щоб отримати компенсацію за програмою "єВідновлення" та придбати нову квартиру чи будинок.

 

Із них 827 осіб уже мають згенеровані сертифікати, що підтверджують суму компенсації.