Від початку року понад тисяча прикарпатців постали перед судом, бо не платили за транспортування газу


З початку року до суду було передано понад 1 тисяча справ. Ще 37 тисяч клієнтів «Івано-Франківськгазу» отримали досудові повідомлення.

 

До кінця місяця такі попередження отримають ще 8 тисяч споживачів. У разі несплати боргу – їх справи передадуть до суду, пише Ратуша з посиланням на пресслужбу “Івано-Франківськгаз”.

 

Як зазначається на сайті підприємства, до суду передають справи незалежно від суми заборгованості: Якщо споживач кілька місяців не сплачує за доставку газу і не пише заяву на реструктуризацію боргу – має усі шанси сплачувати рахунки за розподіл газу у судовому порядку.

 

Окрім боргу, споживачу доведеться сплатити судовий збір – до 2,1 тис. грн, а також виконавчий збір -10% від суми заборгованості та можлива заборона виїзду за межі України. «Івано-Франківськгаз» змушений подавати справи до суду на боржників. Уже надіслано 37 тис. досудових попереджень про необхідність сплатити за надану послугу.

 

Стягнення боргів у судовому порядку призведе до додаткових фінансових витрат», – говорить комерційний директор АТ «Івано-Франківськгаз» Віктор Кедик.

 

Також зазначається, що понад 50% боржників, справи яких передають до суду, одразу сплачують за доставку газу.