В Україні хочуть запровадити європейські стандарти в будівництві

Мінрегіон розробив законопроект про впровадження європейської системи технічного регулювання в будівельній галузі.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон) розробило на основі Регламенту ЄС №305 законопроект, який дасть змогу впровадити європейську систему технічного регулювання в будівельній галузі та єдині стандарти на будівельному ринку, пише УНІАН.

 

Про це повідомив заступник глави Мінрегіону Лев Парцхаладзе під час круглого столу з представниками Європейського союзу з технічних узгоджень у будівництві (UEAtc) і Міждержавної гільдії інженерів-консультантів (МГІК).

 

«Якщо ми хочемо розвиватися і рухатися в напрямку Європи, прийняття єдиних європейських стандартів і норм є необхідним і невідкладним кроком, - сказав Парцхаладзе, додавши, що необхідно привести у відповідність з ЄС українське законодавство, а також запозичити досвід і культуру у запровадженні прозорих і цивілізованих правил роботи на будівельному ринку.

 

«З прийняттям цього законопроекту ми інтегруємо український будівельний ринок в європейський простір, застосовуючи найкращі практики і технології», - підкреслив він. За словами заступника міністра, прийняття законопроекту створить сприятливі умови для розвитку бізнесу і поліпшить інвестиційний клімат в Україні. Парцхаладзе також повідомив, що сьогодні цей документ буде представлений на урядовому Комітеті.