В центрі Івано-Франківська відреставрували фасад будинку-пам'ятки


За проєктом ремонтно-реставраційних робіт мешканці звернулися до архітектурно-планувального бюро АПБ-ІФ. Про це повідомили у прес-службі міськвиконкому.

За словами автора проєкту Остапа Дольного, фасад був у поганому стані, частини карниза відвалювалися. Спочатку власники навели лад із дахом та системою водовідведення. Також  відновлено відсутні елементи декору фасаду. Металеві балкони очистили від нашарувань, обробили антисептиком та покрили фарбою. 

Головний спеціаліст міського відділу охорони культурної спадщини Володимир Ідак зазначає, що ця пам’ятка архітектури має тривалу історію реставраційних процесів, які розпочалися з автентичної дерев’яної брами. 

Декілька років тому власники своїм коштом відреставрували частину фасаду першого поверху, далі – частину другого поверху і вирішили продовжити роботи. 

Нагадаємо, також на пішохідній частині вулиці Незалежності в Івано-Франківську завершено ремонтно-реставраційні роботи по двох балконах. Обидва розташовані на фасадах пам’яток архітектури. Роботи велися коштом власників.