В межах вулиць Берегова-Пулюя у Франківську збудують багатопоерхівку


Зокрема, під час засідання під №38 розглянули питання про затвердження детального плану території для багатофункціональної забудови на вул. Береговій, 24 в місті Івано-Франківську (кадастровий номер земельної ділянки: 2610100000:03:003:0225).

 

З цього приводу на сесію завітали мешканці мікрорайону, де планують зводити висотку, які висловили своє бачення такому «сусідству», розповідає журналіст ПІК.

 

«Ми бачимо, що цей план зачіпає територію «базарчика». З цього приводу ми неодноразово зверталися до вас, як міського голови, задля того, щоб цю територію зберегти. Щоб цей ринок навпаки відновити, а не знищувати. Ми бачимо також, що зрізу підлягають зелені насадження – наші багаторічні каштани, які є візитівкою вулиці Пулюя», – наголосили люди під час засідала.

 

3 3 scaled

 

За словами голови ОСББ, їх обурення викликав той факт, що існують цілих три плани забудови. Перший з них – поступив на затвердження сесії, з яким ознайомлені усі депутати.

 

«Минулої неділі в нас була зустріч із забудівником, який представив нам зовсім інший план. Нам пообіцяли внести зміни, з урахуванням інтересів громади, а саме – з урахуванням того, щоб зберегти «базарчик», а також усунути усі порушення, які були нами зауважені. Проте вчора пізно ввечері ми отримали ще третій план, який до того ніхто не бачив», – каже жінка.

2 7 scaled

За її словами, згідно з третім планому забудови «усі обіцянки, які давалися, знівельовані»:

 

«Ми бачимо, що усі поправки не внесені, тож нам відверто брешуть. На не чують, не беруть до уваги усі ті питання, які нас хвилюють. Саме тому ми звернулися до вас, Руслане Романовичу, зі зверненням, яке має підписи мешканців вулиць Пулюя, Чиста, Сніжна та Берегова. Усі вони виступають за те, щоб зберегти територію, врахувати інтереси громади щодо забудови».

 

Люди також обурені з того приводу, що в останній версії плану ДПТ, забудову збільшили до 12-ти (попри обіцяні 9-ть). Зрештою, мешканці запросили міського голову завітати найближчої суботу на проблемну ділянку і поспілкуватися щодо майбутньої забудови.

 

6 scaled

 

Своєю чергою, депутатка міської ради Маряна Вершиніна наголоси на тому, що під час зустрічі між мешканцями та забудівником справді виникало багато запитань.

 

«Є ключові питання, які розглядалися на комісії. Ми маємо зараз новий план, на якому немає заїздів з вулиці Пулюя, де гарантують збереження зелених насаджень, а також відсутність смітників поблизу будинку. На тому плані, який з’явився вчора ввечері, було враховано побажання мешканців», – зауважила Вершиніна.

 

У процесі дискусії вдалося виокремити важливі зауваження мешканців:

 

  • Заїзди будуть виключено з вулиці Берегова, а не з вулиці Пулюя; 
  • Збережені зелені насадження (дерева) та кущі; 
  • Смітники будуть віддалені від фасаду будівлі.

dodatok 1 scaled

 

Натомість представники забудівника (Держпродспоживслужба, на території якої й буде здійснюватися забудова) не з’явилися на сесію.

 

Мешканці запропонували міському голові зняти питання №38 з розгляду натомість провести обговорення та відправити його на доопрацювання. Але Руслан Марцінків наголосив, що на сесію виносяться ті ДПТ, які пройшли попередні процедури обговорення.

 

8

 

Відтак запропонував депутатам проголосувати за вищезгаданий детальний план території, але із правками, які запропонувала Маряна Вершиніна, зрештою, які врахують інтереси людей.

 

Саме у такому вигляді рішення було підтримане місцевими обранцями.

 

4 1 scaled