Івано-Франківська міська рада "дала добро" на будівництво 33 багатоповерхівок в промисловій зоні

На останній сесії Івано-Франківської міської ради, що відбулась 8 липня, депутати голосували за затвердження кількох детальних планів територій.

Серед них був і ДПТ на 33 високоповерхівки в районі малоповерхових забудов території мікрорайону в межах вулиць Крайківського-Макогона-Промислова.

Згідно з проектом, площа ділянки 3,4792 га. З них 1,5 га, це земля, яку на минулій сесії, міська рада віддала під забудову фірмі, наближеній до представників ВО «Свобода».

На площі 3,48 га планується будівництво 33 багатопоперхівок, дитячого садка на 100 місць та підземного паркінгу. Із 33 будинків чотири – 16-поверхові, 12 – 12-поверхові, два – десятиповерхові та 15 дев’ятиповерхівок.

Нагадаємо, ще 26 квітня, міська рада Івано-Франківська дала дозвіл ТОВ "Івано-Франківська дорожня служба" на складання проектів землеустрою для будівництва групи багатоквартирних житлових будинків на ділянці площею 1,5395 га по вул. Макогона, 23-А. Як відомо,  ТзОВ "Івано-Франківська дорожня служба" отримує найбільше підрядів на ремонт тротуарів, міжбудинкових проїздів, благоустрій скверів.

Одним із співзасновників цього підприємства є ТОВ "ЗАХІДПОЛІРЕМКОМПЛЕКТ". У свою чергу, ТОВ "ЗАХІДПОЛІРЕМКОМПЛЕКТ" заснувала помічник секретаря Івано-Франківської міської ради "свободівки" Оксани Савчук 26-річна Павликівська Уляна Василівна – методист Івано-Франківського дитячо-юнацького пластового центру. Очолює це підприємство Джус Ірина Богданівна – головний бухгалтер ТОВ "Комунальні інвестиції", співзасновником яких  була сама Оксана Савчук та екс-депутат міської ради, а нині член виконкому "свободівець" Михайло Сеньків.

На місцевих виборах минулого року Ірина Джус на Уляна Павликівська балотувалися до Івано-Франківської міської ради від партії "Свобода". Тоді Уляна Павликівська вказала, що працює менеджером в ТОВ "Румата". Заснували цю фірму двоє мешканців Івано-Франківська Роман Гуцуляк і Сергій Королюк та львів’янин Олег Магулка. Останнього в ЗМІ називають юристом Ігоря Кривецького – екс-народного депутата, головного спонсора й "сірого кардинала" партії "Свобода".

Наразі «ЗАХІДПОЛІРЕМКОМПЛЕКТ» поміняв засновників. Тепер його керівником Бойчук Анатолій Григорович, статутний фонд підприємства становить 1000 грн.