В Івано-Франківську зріс попит на двокімнатні квартири

Аналітичний центр Благо проаналізував ринок первинної нерухомості Івано-Франківська. Результати показали, що основним попитом користуються квартири, які знаходяться в процесі здачі в експлуатацію. Побудовані об’єкти, які сьогодні представлені на ринку, не завжди задовольняють повністю переваги покупців нерухомості. Тому в проектах, що вийшли на ринок у 2016-2017 роках, темпи продажів значно вищі середніх на ринку.

Протягом останніх трьох років франківці в основному орієнтувались на купівлю 1-кімнатної квартири. Але в минулому році ситуація змінилася – підвищеним попитом стали користуватися 2-кімнатні квартири. Пояснюється це, скоріш за все тим, що різниця ціни на 1-кімнатні та 2-кімнатні не надто велика і покупці можуть дозволити собі її придбати.

 

Зараз найбільш затребуваними є квартири площею 60 – 75 м.кв. Цікаво, що до кризи попитом користувалися помешкання більшої площі: від 80 м.кв.

 

Для покупців вагому роль грає оптимальне планування, адже для них важлива кінцева вартість всієї квартири, а не окремого квадратного метра. Тому девелопери вносять зміни в проекти у бік зменшення площі, а також розробляють нові з урахуванням цієї тенденції.

 

Високим попитом на ринку нерухомості Івано-Франківська користуються квартири на верхніх поверхах новобудов, але і на нижчі є свій покупець. Це в основному літні люди. Також покупців цікавить, яка  віддаленість новобудови від центру міста, транспортна розв’язка, наявності розвиненої інфраструктури в межах 5-хвилинної пішохідної досяжності, чи це закритий комплекс, що охороняється, або звичайний одиночний будинок, наявність підземного паркінгу, власної обслуговуючої організації та від фінансової схеми оплати покупки

 

Додамо, що 89% операцій  зараз припадає на квартири вартістю до 100 тис. у.о., 7% – у ціновій категорії від 100 до 200тис. у.о. і 4% – у категорії понад 200 тис. у.о.

 

Чудові пропозиції двокімнатних квартир в Івано-Франківську можна обрати в “Містечку Соборне” та комплексі “Комфорт Парк”, які будуються у мікрорайоні Пасічна, а також у житловому масиві “Паркова Алея”, двокімнатні смарт-квартири пропонуються у новому Районі Манхеттен, а елітні двокімнатні апартаменти можна знайти у комплексі елітних апаратментів “Парус” біля міського озета та парку ім. Тараса Шевченка.