В Івано-Франківську розробляють концепцію благоустрою території біля палацу Потоцьких


Розробка концепції благоустрою Тринітарської площі в Івано-Франківську стала одним із завдань всеукраїнського конкурсу «Архітектура змін».

 

Національна спілка архітекторів України проводить всеукраїнський конкурс «Архітектура змін»: Архітектурні та ландшафтні рішення для муніципальних просторів», пише Побудовано ІФ з посиланням на сторінку Палацу Потоцьких у Фейсбук.

 

Завдання конкурсу – розробка концепції формування громадського простору згідно з заявкою муніципалітетів або громадських організацій міст України. У цьому році було зроблено десять заявок, які запропонували архітекторам. Одна з них – розробка концепції благоустрою Тринітарської площі в Івано-Франківську.

 

На території Комплексу колишнього палацу Потоцьких відбулася зустріч координатора проектів Національної спілки архітекторів України, архітектора Олександра Барановського із викладачами та студентами кафедри Архітектурного проектування Івано-Франківського національного університету нафти і газу.

 

За словами Олександра Барановського, участь конкурсі можуть брати атестовані в Україні архітектори та авторські колективи, в складі яких є принаймні один атестований архітектор. Для студентів-архітекторів передбачена спеціальна номінація.

 

«Розробка концепції благоустрою території біля палацу Потоцьких в Івано-Франківську (Тринітарської площі) є одним із завдань конкурсу «Архітектура змін». Зустріч тут вирішили провести, щоб надати студентам і учасникам конкурсу додаткову інформацію, яка їм допоможе в роботі. Зокрема, про хід самого конкурсу, а також про тему, історичні дослідження та специфіку завдань», – розповів Олександр Барановський.

 

Директор КП «Простір інноваційних креацій «Палац» Володимир Гайдар пояснив, чому на заявку було обрано саме Тринітарську площу.

 

«Вона є дуже репрезентативною для такого конкурсу, ніколи не забудовувалась, але зараз, на жаль, перебуває не в найкращому стані. Навіть не стільки в технічному, як у функціональному», – зазначив Володимир Гайдар.

 

Координатор проектів Національної спілки архітекторів України Олександр Барановський додав, що підведення підсумків конкурсу та нагородження переможців відбудеться в червні – липні 2019 року.