В Івано-Франківську планують провести термомодернізацію приблизно 500 будинків


Приблизно 500 житлових будинків в Івано-Франківську можуть потрапити до пілотного проєкту з термомодернізації Міністерства економіки України. Попередній перелік будинків у міській раді сформують до 14 січня.

 

Про це Суспільному розповів заступник директора департаменту інфраструктури житлової та комунальної політики Геннадій Пономаренко.

 

За його словами, наразі програма — на етапі розробки. Станом на 12 січня з держбюджету передбачили мінімум 100 млрд грн на утеплення п’яти тисяч багатоповерхівок в 11 містах України.

 

Геннадій Пономаренко розповідає, що у межах програми Міністерства економіки України насамперед підтримають будинки, мешканці яких уже намагалися самі утеплити помешкання чи подавали відповідні заяви до міської ради.

 

З його слів, в Івано-Франківську термомодернізації наразі потребує увесь старий житловий фонд міста.

 

"Зараз формуємо перелік об'єктів, які можна внести у цю програму. Вона буде складатися з двох частин: житлового фонду й об'єктів соціальної сфери — садочки, школи, лікарні. Плануємо не лише утеплювати будинки, а й модернізувати мережі й конструктивні елементи — дахи, підвали. Тобто будинок, по суті, відновлять і продовжать термін його експлуатації на десятки років", — каже Геннадій Пономаренко.