“Укрфінжитло” залучило додаткові кошти на фінансування єОселі


Це стало можливим завдяки підписанню “Укрфінжитлом” кредитної угоди з “Ощадбанком”. Вона передбачає залучення додаткового фінансування на програму доступного іпотечного кредитування єОселя.

 

За умовами співпраці очікується поступове надходження коштів до 2027 року від банку на рахунок компанії під заставу ОВДП.

 

Усі залучені фінансові ресурси “Укрфінжитло” спрямує на видачу нових кредитів за програмою єОселя. 

 

«Наша компанія спільно з урядом постійно працює над залученням додаткових коштів для фінансування єОселі. Ця програма користується великим попитом серед громадян. Маємо докласти всіх зусиль, аби його задовільняти. Бо це не лише про популярність доступного іпотечного кредитування, а й про незламність українців, які попри все хочуть жити та будувати свій дім тут, в Україні. Кредит Ощадбанку – важливе рішення, з якого ми розпочинаємо масштабний процес відновлення повноцінних темпів видачі іпотечних позик в рамках єОселі», – наголосив голова правління Євген Мецгер.

 

Заступник голови правління Ощадбанку Юрій Каціон, у свою чергу, зазначив, що робота програми єОселя є пріоритетною та важливою для державного банку. «Для нас цей проєкт особливий. Крім того, що Ощад є лідером програми єОселя (частка банку складає понад 60%), зараз ми ще й робимо внесок у забезпечення її фінансування», – повідомив він.

 

“Укрфінжитло” спільно з Урядом продовжують роботу для забезпечення фінансування єОселі у більшому обсязі.

 

Нагадаємо, програма доступного іпотечного кредитування єОселя працює з жовтня минулого року. За цей час 1346 українських родин отримали доступний кредит для придбання власного житла на загальну суму понад 1,8 млрд грн.

 

Усі вони – представники критично важливих для держави професій: 1086  військовослужбовців та силовиків, 125 медиків, 117 педагогів та 18 науковців.