Програма компенсації кредитів «єОселя» стартувала ще в чотирьох областях


У рамках державної програми часткової компенсації іпотечних кредитів «єОселя» запущено чотири регіональні програми.
Про це повідомили агентству «Інтерфакс-Україна» у пресслужбі ПрАТ «Українська фінансова житлова компанія» («Укрфінжитло»).
У чотирьох областях програми компенсації кредитів «єОселі» працюють вже станом на 22 серпня. Це Закарпатська, Миколаївська, Чернівецька та Кіровоградська області.
У Закарпатській області вже видано 35 пільгових кредитів, у Миколаївській — 12, Чернівецькій — 38, у Кіровоградській — 17.

У кожній області програма має свої особливості:

  • Закарпатська ОВА компенсує відсоткову ставку військовим ЗСУ, які служать за контрактом.
  • Миколаївська ОВА частково відшкодовує виплати за іпотекою військовим ЗСУ, які перебували в полоні.
  • Чернівецька ОВА компенсує частину відсоткової ставки за іпотечними кредитами військовим, силовикам, ветеранам війни, ВПО тощо.
  • Кропивницька міська рада компенсує відсоткову ставку за іпотечним кредитом тим жителям міста, які взяли житло під 3%.
«Такі програми націлені насамперед на розвиток регіонів: це стимулювання розвитку будівельної галузі, нові робочі місця і податкові надходження до місцевих бюджетів. Крім того, допомога у розв’язанні житлового питання мотивуватиме залишатися в області й місцевих професіоналів, і тих, хто був вимушений переїхати внаслідок війни», — прокоментував директор департаменту розвитку партнерських проєктів та альтернативних продуктів «Укрфінжитла» Андрій Тарасенко.
«Укрфінжитло» повідомило, що для впровадження програми компенсації у своєму регіоні місцевій владі необхідно звернутися до банків-партнерів «єОселі».