Українці зможуть отримувати житло в лізинг

Кабінет міністрів України дозволив Державній іпотечній установі надавати житлову нерухомість громадянам України в фінансовий лізинг – оренду з правом викупу предмета лізингу в кінці терміну.

 Як повідомила прес-служба ДІУ, відповідну постанову № 616 Уряд прийняв на своєму засіданні, пише УНІАН.

 
 
"З метою впорядкування та розширення предмета діяльності Державної іпотечної установи уряд вніс зміни до статуту ДІУ. Зокрема, ДІУ отримає можливість для впровадження програми забезпечення житлом громадян України на умовах фінансового лізингу", – йдеться в повідомленні.
 
 

Також відзначено, що основними перевагами механізму фінансового лізингу є відсутність першого внеску за житло та отримання можливості проживання у квартирі відразу після укладання лізингової угоди з ДІУ.

 

Згідно з повідомленням, джерелами фінансування програми фінансового лізингу будуть фінансові ресурси, залучені під державну гарантію, передбачену державним бюджетом України на 2017 рік.

 

Довідково.

 

Фінансовий лізинг – це оренда з правом викупу предмета лізингу в кінці терміну. Головна відмінність від кредиту полягає в тому, що лізинг має спрощену процедуру оформлення для клієнта (реєстрацію, страхування тощо здійснює лізингова компанія) і певні податкові пільги для юридичних осіб.

 

Для отримання лізингового фінансування не потрібне оформлення застави, оскільки предмет лізингу належить лізинговій компанії, а право власності переходить до клієнта після повної виплати лізингових платежів.