У Франківську розробили проект "Житло для учасників АТО"

Спілка добровольців АТО Прикарпаття розробила проект, щодо забезпечення бійців АТО житловою площею, який не несе затрат із міського чи державного бюджету.

В 2016 році організації учасників АТО об'єднавшись у "Міську Асоціацію учасників АТО" втілили в життя дану програму. Погодивши всі юридичні та бюрократичні процедури із міською владою і мером, після тривалих дискусій та обговорень вже скоро запустяь цей процес.

Згідно першої, погодженої програми учасники АТО отримають 25-30 квартир, з них 8-10 в поточному році. Ще 20 квартир протягом двох наступних років.

Черга формується із наступних критеріїв:
1. Інваліди АТО - 3 групи
2. Багатодітні
3. Малозабезпечені
4. Інші учасники АТО

Враховуючи кількість воїнів АТО та обмежену можливість проекту по забезпеченню квартирних площ програму розіб'ють на три етапи.

Перший етап - вул. Стуса, біля Епіцентру. Площа земельного участка орієнтовно 0,046 га. Інвестор-забудівник "Ярковиця". Інші два етапи програми на черзі перемовин з інвесторами та міською владою

Щодо проекту і в чому полягає його суть:

1. Міська влада надає земельний участок в м. Івано-Франківськ, згідно запитів та резерву "Міської Асоціації учасників АТО". ( таких зарезервованих нами ділянок є п'ять)
2. Інвесторам- забудівникам на даній ділянці пропонується будівництво багатоповерхового житлового будинку.
3. Визначається інвестор, який запропонує найкращі умови, щодо забезпечення житлом бійців АТО. ( враховується к-сть квартир та терміни здачі в тому числі можливість отримання квартир у вже збудованих будинках)
4. Визначається черга із учасників АТО згідно потреби та соціального становища.