У центрі Франківська руйнується місцева пам'ятка архітектури

Житловий будинок по вулиці Бачинського,2 знаходиться у самому центрі Івано-Франківська. Будівля, яку звели ще у 19 столітті, належить до пам’яток архітектури місцевого значення.

На незадовільний стан будинку поскаржилися містяни. Мовляв, будівля аварійна, а її жителі незнають куди звертатися. 

 

"Центр міста і під'їзд в аварійному стані! Будинок ні за якими комунальними службами не закріплений. 80% будинку пенсіонери, які уявлення не мають до кого звертатись",- написала Irina Dyakun.

 

Як пояснив у коментарі кореспонденту Бліц-Інфо начальник управління архітектурної спадщини Володимир Ідак, мешканці будинку повинні організовуватись в ОСББ і тоді починати думати, як обслуговувати цей будинок.

  

"В пенсіонерів є діти, які розраховують на ці квадратні метри, вони не є безгосподарні. Тому кивати на те, що там живуть пенсіонери є трішки лукаво. У будь-якому випадку цим мешканцям треба зорганізовуватись, адже навіть якщо дадуть гроші, то місто має співпрацювати з певною юридичною особою - ОСББ. Тоді вже можна буде думати над пайовою участю чи іншими варіантами вирішення проблеми. Проте зараз точно можу вам сказати, що цьогоріч у планах реставрації цього будинку немає",-  зазначив чиновник.