«Сьогодні згідно чинних норм допускається проектувати невеликі вбудовані громадські заклади лише на цокольному та 1-3 поверхах багатоповерхових житлових будинків. Під час оновлення відповідного ДБН ми отримували пропозиції щодо передбачення в нормах можливості проектувати такі вбудовані приміщення на всіх поверхах будинків. Тому зараз вивчаємо міжнародний досвід, як це можна зробити за обов’язкового дотримання протипожежних та інших необхідних технічних вимог. Адже найважливіше, щоб була збережена безпека і комфорт людей, які будуть проживати у таких будинках», — повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.
Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.
З 1 жовтня 2018 року чинною стала зміна у ДБН «Житлові будинки», яка передбачає можливість розміщення в житлових будинках закладів громадського харчування місткістю до 250 місць.
0 Коментарів - Написати коментар