У Франківську суд відмовив забудівнику у зменшенні розміру пайової участі

Рішенням Господарського суду Івано-Франківської області відмовлено в позові ФОП Костянтина Бородайка до Фінансового управління Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради про укладення додаткової угоди до договору №52 про пайову участь будівництва у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста.

Суд при розгляді справи встановив наступне, між Виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради, Фінансовим управлінням Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради та ПП «Меридіан» укладено договір про пайову участь замовників будівництва у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста від 27.07.2015 № 52, інформує Побудовано з посиланням на прес-службу суду.

 

"ФОП Бородайко звернувся до заступника міського голови із заявою про зменшення розміру сплати пайової участі згідно з договором №52. Івано-Франківська міська рада відповідно до рішення від 18.10.2013 затвердила положення “Про пайову участь замовників будівництва у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста”", - йдеться в рішенні суду.

 

Пунктом положення передбачено, що у разі якщо після укладення договору відбувається зміна замовника будівництва, то рішення про зміну замовника приймається після укладення нового договору із новим замовником у порядку, передбаченому Положенням, з врахуванням сум пайового внеску, сплачених попереднім замовником.

 

Сплачені попереднім замовником суми пайового внеску не повертаються.

 

В даному випадку договір про пайову участь замовників будівництва №52 укладено з ПП “Меридіан”.

 

"Новий договір з ФОП Бородайко К.П. не укладено. При цьому Положення не передбачає можливості заміни сторони договору при зміні замовника будівництва. А тому правові підстави для внесення змін в договір щодо заміни забудовника ПП “Меридіан” на  ФОП Бородайко К.П.  - відсутні. Внаслідок цього позивач не може вимагати внесення змін в договір, стороною якого він не виступає", - говориться в рішенні.