У Франківську не знають, як відновлюватимуть пішохідний міст через Бистрицю


Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків розповів про проблеми ремонту пішохідного мосту на Пасічній, а також запропонував “комусь” вирішити це питання.

 

Розповідає Інформатор.

 

На одній із радіостанцій міста Руслан Марцінків поділився деталями вирішення питання мосту, що нещодавно обвалився через негоду. 

 

 

З його слів, на об’єкті вже працює Львівська експертна організація, яка робить обстеження та дослідження. Виявилось, що міст будувався господарським методом Університетом нафти й газу свого часу — більше ніж 20 років тому. Споруду встановили організації, які займались нафтобурінням.

 

Міст з’єднував частину вулиці Набережної з Загвіздянською територіальною громадою.

 

 

“Особливість цього мосту — це маленька кількість наявної документації. Ми зараз це вивчаємо і є проблеми. Проблема перша, що  опори, які обвалилися, знаходяться не на території Івано-Франківвської громади. Це вже територія Загвіздянської громади. Це проблематично з точки зору фінансування коштів”, – розповів очільник міста.

 

Окрім пояснень про територіальний поділ земель, мер запропонував варіант вирішення проблеми:

 

“Ми шукаємо можливості. Можливо це буде здійснено теж господарським методом: хтось за своїм бажанням відновить цей міст”.