Проєкт моста-довгобуда на Пасічну знову змінять, – мерія


Проєкт будівництва моста-довгобуда на Пасічну в Івано-Франківську знову змінять – бо треба врахувати зміни до Державних будівельних норм щодо користування спорудою людям з особливими потребами.

 

Про це інформує “Галка” з посиланням на начальника Управління капітального будівництва міської ради Романа Галіпчака під час брифінгу третього липня.

 

 

Міст на Пасічну планують облаштувати для маломобільних груп населення згідно зі зміною від 2018 року Державних будівельних норм про “Інклюзивність будівель і споруд”. Для цього потрібно змінити проєкт будівництва моста.

 

“Проєкт по мосту був виготовлений у 2017 році. Там не були враховані зміни, які пройшли в ДБН вже у 2018-2019 роках. Ми корегуємо проєкт враховуючи всі пандуси, заїзди та виїзди на міст для маломобільних груп населення.  Зі сторони вулиці Надрічної буде влаштовано пандус, щоб люди могли спокійно потрапити з моста на дамбу зі сторони вулиці Надрічної. Далі люди будуть рухатись на вулицю Набережну і на вулицю Промислову. Це все буде враховано”, – розповів Роман Галіпчак.  

 

У травні Руслан Марцінків називав нову ймовірну дату завершення будівництва моста – до кінця 2024 року.