У Франківську можна приватизувати пам’ятку культурної спадщини в центрі міста


Перемістили бізнес через війну і шукаєте приміщення в Івано-Франківську? Широкий вибір об’єктів комунальної та державної нерухомості доступний в системі «Прозорро.Продажі». Система забезпечує прозорість онлайн-аукціонів та доступ до торгів кожного зацікавленого. Для участі потрібно лише зареєструватися в системі та сплатити гарантійний внесок (20% від вартості об’єкту), який повертається, якщо ви не перемогли.

Приватизація допомагає підтримувати економіку країни. Кошти від продажу об’єктів державної власності надходять у держбюджет і слугують, зокрема, підтримкою для Сил оборони, пише Курс.

З вересня 2022 року Фонду держмайна таким способом вдалося залучити до казни понад 4,4 млрд грн.

Що можна приватизувати в Івано-Франківську просто зараз?

Регіональне відділення Фонду державного майна України по Івано-Франківській, Чернівецькій та Тернопільській областях пропонує приватизувати нежитлову будівлю в самому центрі Івано-Франківська. Це двоповерховий цегляний будинок з підвалом та мезоніном (надбудовою), який знаходиться на вулиці Галицькій, 12. Загальна площа — понад 391 квадратний метр. Приміщення приєднане до електромережі, систем водозабезпечення та каналізації. Будівля є пам’яткою культурної спадщини місцевого значення. Важлива примітка: до жовтня 2026 року вона перебуває в оренді, проте це не завадить передачі права власності юридичній чи фізичній особі.

Продається пам'ятка архітектури в Івано-Франківську на вул. Галицька, 12

Стартова вартість об’єкта — понад 3,7 мільйона гривень. Цінові пропозиції прийматимуть до 4 березня, електронні торги в системі «Прозорро.Продажі» відбудуться 5 березня.

Чи складно взяти участь в електронних торгах?

Користуватися державною системою електронних аукціонів «Прозорро.Продажі» просто. Сайт має зручну систему фільтрів, за допомогою яких ви можете обрати індивідуальні параметри або переглянути всі пропозиції у вашому регіоні.

Брати участь в онлайн-аукціонах можуть фізичні та юридичні особи з будь-якого регіону України. Щоби приватизувати об’єкт державної або комунальної власності потрібно:

  • зареєструватися на одному з майданчиків, акредитованих в електронній торговій системі «Прозорро.Продажі» (перелік є на сторінці кожного об’єкта);
  • підготувати необхідний пакет документів;
  • подати заявку на участь і запропонувати свою ціну;
  • оплатити гарантійний (20% від стартової ціни лота) і реєстраційний (1340 грн) внески.