У Франківську міська рада не дала дозволу Національній академії внутрішніх справ на розробку ДПТ

У п'ятницю, на другому пленарному засіданні сесії міської ради, депутати відмовились надати дозвіл на розробку детального плану території для будівництва багатоквартирного житлового будинку на вулиці Національної Гвардії, 14В.

Питання було включено до скандального проекту рішення «Про надання дозволу на розроблення детальних планів території», яким одночасно планувалося затвердити 16 ДПТ. Напередодні засідання документ пройшов розгляд на погоджувальній раді. Саме вона внесла зміни до проекту рішення, яке і підтримали депутати.

 

В результаті, одним рішенням міська рада дала добро на розробку 10 ДПТ. Натомість, 6 пропозицій було відхилено, серед яких і дозвіл на розробку ДПТ на вулиці Національної Гвардії, 14В.

 

Як писало Побудовано, наприкінці листопада 2016 року, Івано-Франківська облдержадміністрація дала дозвіл Національній академії внутрішніх справ на розроблення проекту землеустрою, щодо відведення земельної ділянки по вулиці Національної Гвардії, 14В з метою подальшої зміни її цільового призначення. Припускаємо, що це та сама територія, дозвіл на розроблення ДПТ якої міська рада надати відмовилась.  

 

Розташування земельної ділянки на кадастровій карті 

 

Земельна ділянка площею 0, 71 га, що перебуває у державній власності, відноситься до категорії земель житлової та громадської забудови. Згідно даних кадастрової карти, її цільове призначення - для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти.

 

У розпорядженні Івано-Франківської ОДА йдеться, що Національна академія внутрішніх справ хоче змінити цільове призначення вказаної ділянки для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку.

 

Територія на вулиці Національної Гвардії, 14В