У Франківську мешканці невеликих ОСББ реалізовують свої проекти

Цьогоріч окремою номінацією міського конкурсу проектів та програм скористались і невеликі ОСББ, будинки яких мають до 5-ти поверхів.

Окрема номінація щорічного міського конкурсу проектів та програм, а це проекти ОСББ, БК та ЖБК до 5-ти поверхів, введена для того, щоб і ті будинки де є небагато квартир мали можливість відновлювати свій дім.

 

Як правило – це старенькі будинки у центральній частині міста, збудовані ще в часи ХІХ початку ХХ століть.

 

Ці будинки є окрасою старого міста, часто носять статус пам`яток архітектури місцевого значення. Але оскільки більшість з них перебувають на самоуправлінні , у мешканців не завжди є змога самостійно ремонтувати їх.

 

Тому в щорічний конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування було впроваджено для них окрему номінацію.

 

Сьогодні голови ОСББ завершують реалізовувати свої проекти, співфінансування яких взяла на себе міська рада, і вже діляться своїми результатами.

 

Так, у будинку 1900 року, що на вулиці Богдана Лепкого, 19 голова ОСББ «Первоцвіт по вулиці Лепкого» Лариса Чигур розповіла про виконаний ремонт фасаду. Якістю робіт мешканці дуже задоволені, адже будинок додатково ще й утеплили.

 

Голова ОСББ «Станіславський дім», що на вулиці Тараса Шевченка, 9 Марія Починок також показала виконані роботи з ремонту фасаду та водостічної системи будинку.

 

Секретар міської ради Оксана Савчук оглянула виконані роботи і зазначила, що ця окрема номінація конкурсу обов`язково залишиться у в наступних роках.

 

«Ми бачимо, що мешканці будинків дуже задоволені своєю участю у конкурсі, їм вдалось виконати великий обсяг робіт, на які самостійно ОСББ були неспроможні. Це яскравий приклад того, що спільно із підтримкою міської влади мешканці здатні самоорганізовуватись і ефективно управляти своїм будинком», - зазначила Оксана Савчук.