У Франківську 110-річна пам'ятка архітектури отримала відреставровані двері

Ініціативна група «ФранківськЯкийТребаБерегти» влаштувала для містян справжній Різдвяний подарунок – пам’ятка архітектури, яка минулого року відзначила свій110-річний ювілей, отримала відреставровані стародавні двері.

Будинок, по вулиці Леся Курбаса, 5, розміщений у самому центрі історичного середмістя та відноситься до пам’ятки архітектури місцевого значення. Будівлю звели ще у далекому 1906 році, так що минулого року вона відсвяткувала свій 110-річний ювілей.

 

Ініціативна група «ФранківськЯкийТребаБерегти» була започаткована, щоб привернути увагу франківців до питання збереження історичної архітектурної спадщини. Першим її проектом стала реставрація автентичних дверей у будівлі по вулиці Леся Курбаса, 5. Фінансування робіт здійснювалося за рахунок гранту від громадського ресторану Urban Space 100 та коштів місцевого підприємця.

 

Напередодні Різдва будівля отримала відновлені стародавні двері з вітражами. Згодом, на місце повернуться і відреставровані автентичні решітки. Про це у мережі Фейсбук пише ініціатор руху Марія Козакевич і ділиться відповідними світлинами.