У Департаменті містобудування та архітектури пояснили, які роботи проводяться у пам’ятці архітектури на “стометрівці”


На розі «Стометрівки» та вул. Шашкевича в приватизованих підвальних приміщеннях будинку – пам’ятці архітектури місцевого значення, який є об’єктом спільної власності територіальних громад Івано-Франківської області, продовжуються будівельні роботи з їх пристосування під громадський клубний заклад творчої інтелігенції.

 

Роботи ведуться згідно з дозволом Держархбудінспекції на виконання будівельних робіт №142 від 08.04.2011 року, пише Побудовано з посиланням на Департамент містобудування та архітектури івано-Франківської міської ради.

 

Проєктна документація на пристосування виготовлена в повному обсязі на підставі інженерно технічних та геологічних висновків науково-дослідних інститутів «Діпромісто» та «Укрпроектреконструкція», а також висновку органу охорони культурної спадщини облдержадміністрації.

 

Проєктна документація на пристосування підвальних приміщень погоджена у встановленому порядку і пройшла комплексну державну експертизу.

 

“Станом на сьогодні проводяться будівельні роботи з гідроізоляції фундаментів будинку та підключення зовнішніх водостічних труб до системи каналізації. Прилегла ділянка огороджена, оскільки вказані роботи вимагають проведення значних обсягів робіт з розкопок та очищення фундаментів. Зазначимо, що такого обсягу робіт з санації інженерних систем та конструктивів будинку з підсиленням фундаментів не проводилось на жодному об’єкті міста”, – йдеться у повідомленні.

 

Всі роботи виконуються ґрунтовно та якісно. Протягом усього часу (загалом більше ніж десять років) проводяться під наглядом та супроводом фахових архітекторів і інженерів міської архітектурної служби.