У 2016 році за житловими програмами будівельна галузь залучила 230 млн грн

У 2016 році в рамках житлових програм, які реалізовує Держмолодьжитло, підтримку для забезпечення житлом отримали 348 сімей. Про це повідомив перший заступник голови правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний.

«На фоні обмежених видатків із загального фонду Держбюджету, на місцевому рівні питання житлового забезпечення громадян привертало все більшу увагу органів місцевої влади. Про це говорить хоча б той факт, що органами місцевого самоврядування по всій країні було прийнято 136 місцевих житлових програм, реалізовувати які було доручено Фонду «Держмолодьжитло». У місцевих бюджетах на їх реалізацію у 2016 році було передбачено 118,65 млн. грн., що стало рекордним показником за всю історію діяльності Фонду «Держмолодьжитло», — зазначив Сергій Комнатний, пише Україна комунальна

 

Завдяки житловим програмам, громадяни цього року отримали більше 154 млн. грн. підтримки на придбання житла. Завдяки цьому будівельна галузь залучила майже 230 млн. грн. інвестицій. Зокрема, додаткову можливість залучення інвестицій у будівництво отримали 106 будівельних об’єктів у 20 регіонах. Побудовано за участі у житлових програмах 45 житлових об’єктів.

 

Сергій Комнатний звернув увагу на те, що в рамках діючих житлових програм, які реалізовує Держмолодьжитло, житлом забезпечені 52 сім’ї учасників АТО. У 2016 році Верховна Рада прийняла у першому читанні Законопроект №4550, який остаточно можуть прийняти вже наступного року. Завдяки цьому Законопроекту для учасників АТО в рамках програми доступного житла буде збільшено розмір державної підтримки з 30% від вартості житла, яка придбається, до 50%.

 

«За умови відповідного фінансування норми Законопроекту № 4550 дозволять вже наступного року на загальнодержавному рівні провести системну роботу щодо вирішення житлового питання сімей учасників АТО та внутрішніх переселенців», — наголосив Сергій Комнатний.

 

Також Держмолодьжитло продовжує обслуговувати кредитні угоди, укладені в минулі роки. На сьогодні Фонд обслуговує понад 15,6 тисяч договорів, зокрема, за такими житловими програмами як: пільгове молодіжне кредитування; здешевлення вартості іпотечних кредитів, а також за програмою часткової компенсації відсоткової ставки банківських кредитів. Таким чином, Держмолодьжитло сьогодні залишається потужною фінансовою установою, кредитний портфель якої становить понад 1 мільярд гривень.