Ціни на новобудови на Івано-Франківщині та в інших регіонах: де найдорожчий квадратний метр


Експерти підсумували зимовий сезон 2024 року на ринку нерухомості. Під час дослідження розглянули зміни у пропозиції та цінах на первинному ринку. 
Так, як свідчать дані українського маркетплейса Dіm.Ria, на первинному ринку станом на кінець лютого 2024 року в Україні працює 76% відділів продажів, пише Фіртка.
Найвищий відсоток відділів продажу, що працюють, зафіксовано у Тернопільській області – 97%. 
За пів року в Україні здали в експлуатацію 88 новобудов, які мають 162 секції. У Києві – 8 новобудов та 12 секцій, а в Київській області – 16 новобудов та 25 секцій. Також серед лідерів Львівська область, де в експлуатацію введено 16 новобудов на 33 секції.
В Івано-Франківській області працюють 90% відділів продажу.

Ціни

Станом на кінець лютого, найвища середня вартість за м² у столиці складає 51 955 гривень (враховуючи всі типи квартир за кількістю кімнат).

Якщо порівнювати аналізувати зимовий період, то ціна виросла на 2%. До грудня 2023 найбільш помітне зниження середньої ціни за м² у Полтавській області – на 7%.

На Івано-Франківщині середня вартість за м² становить 30 970 гривень. В Івано-Франківській області за більше як рік житло здорожчало на 4,2%.